Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Láska prochází žaludkem


Určitě to znáte, především v zaměstnání nebo v jiném časovém presu nestíháme pravidelně jíst. Tento stav kdy „hladovíme“ nikomu z nás nesvědčí. Je vědecky prokázáno, že i malá dopolední nebo odpolední svačinka je ideální a my netrpíme doslova hladovkou i když nestihneme pravidelnou stravu, jako je snídaně, oběd a večeře. To je totiž základ, stejně jako přijímání tekutin. Protože pokud tohle zanedbáváme, můžeme být podráždění, malátní, bez energie a bez sil. V horších případech dochází na křeče nebo jiné tělesné poruchy.

 hrnce k vaření

Vaření pro někoho koníček, pro druhého „otrava“. Kuchyň, kterou pro přípravu jídel najdeme snad v každém obydlí pomůže vytvořit nejen delikatesy a proto i vaření se může stát zábavou v jakémkoliv věku. Navíc i tady se fantazii meze nekladou. Inspirovat se lze na internetu, v časopisech, kuchařkách nebo také u známých… Vaření nemusí být jen povinná a nutná záležitost. Navíc můžeme do pracovního nasazení zapojit i další členy rodiny. Protože strávník se vždycky najde a kdo ví, třeba časem se i z vás může stát „maniak“ a dobroty vyrobené s láskou určitě zaujmou nejen svojí chutí.

 krásné servírování

Co nás nejlépe zasytí?

Především mluvíme o teplé stravě. Vyvážený poměr jídla s pestrou stravou zajistí dokonalý poměr pro správné fungování. A jak sami víme, nejlepší je si jídlo sami uvařit. Někdo vařit neumí a celý život se tomu učí, druhý je vařením doslova posedlý. Jsou však jídla rychlá, s kterými si ve chvilce poradí opravdu každý, nebo naopak časově náročná.
domácí pizza

Většinou je nejoblíbenější Česká kuchyň, která vyniká především masem, vždyť kdo by neznal klasický smažený řízek nebo třeba guláš. Oblíbené jsou také a různé druhy zeleniny. Někdy podávané jako přílohy nebo dušené.

Přednost také dáváme Italské kuchyni, která vyniká především pizzou, těstovinami – špagetami a velice známými pokrmy z ryb.